Noua camera hibrid JVC Everio X de 9 megapixeli

de Vlad Matei | 2 iulie 2009

Noua camera hibrid Everio GZ-X900 sau Everio X este o camera compacta, de dimensiuni reduse care permite captarea imaginilor la noua megapixeli si inregistrarea imaginilor in format Full HD si, in acelasi timp ofera o varietate de functii pentru captarea imaginilor cum ar fi inregistrarile tip slow-motion si fotografierea secventiala.Camera Everio X a fost realizata pentru cei care doresc sa realizeze fotografii si inregistrari HD de calitate superioara prin folosirea unui singur aparat. Majoritatea camerelor video conventionale permit realizarea de fotografii si majoritatea aparatelor foto digitale permit realizarea de inregistrari ale imaginii, insa, in cele mai multe cazuri functiile secundare nu au calitatea dorita de catre utilizator. Everio X rezolva aceasta problema prin oferirea posibilitatii de a beneficia simultan de cele doua functii la cele mai inalte performante.

Design-ul camerelor Everio X este distinct fata de cel al altor camere. Everio X este de dimensiunile unui telefon mobil compact si beneficiaza de un design modern si minimalist care a permis renuntarea la protuberantele specifice majoritatii camerelor video. Acest design permite o mai mare libertate de manevrare a camerei, indiferent de pozitia preferata de catre utilizator.

Butoanele pentru zoom si inregistrare sunt fixate pe partea superioara si exista un al doilea set de butoane similare amplasate in apropierea ecranului LCD, pentru a oferi mai multa flexibilitate. Carcasa neagra cu accente cromate si un finisaj cu textura de fibra de carbon pe partea laterala dreapta garanteaza o manevrare sigura si precisa a camerei video.

Dimensiunile reduse permit transportarea camerei intr-un buzunar sau in geanta. Everio X cantareste doar 246g (numai unitatea principala) si masoara 66mm inaltime, 124mm lungime si 37mm latime.

Senzorul CMOS de 10,3 megapixeli este secretul imaginii de calitate superioara al acestei camere. Fotografiile digitale de noua megapixeli captate cu aceasta camera sunt corelate in mod direct cu performantele neinterpolate ale senzorului CMOS de 1/2,33 inci si filtrul de culoare RGB Bayer. Pentru prima data, acesta este si sursa pentru inregistrarile video Full HD in format AVCHD la 1920 x 1080/50i. Camera filmeaza imagini la uimitoarea rezolutie pe orizontala de 1000 linii TV – teoretic, acesta fiind nivelul maxim pentru 1920 x 1080 Full HD.

Noua tehnologie proprie JVC de stabilizare a imaginii (OIS) incorporata la aceasta camera compenseaza optic miscarile prin utilizarea unei tehnologii pe baza de prisma activa la intrarea in lentila Everio X. Se asigura astfel un maximum de eficienta functiei zoom si pot fi captate imagini de calitate superioara fara a fi necesar un tripod. Everio X este de asemenea prevazuta cu o noua LENTILA HD KONICA MINOLTA, cu un zoom optic de 5x si care, datorita tehnologiei Zoom dinamic permite marirea imaginii pâna la 8x fara degradarea acesteia.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google