Sony Handycam ridica stacheta HD cu doua modele noi

de Andrei Rahmanov | 8 iulie 2009

Sony Handycam HDR‑CX520VE si HDR‑CX505VE sunt ultimele doua sosite in gama Sony Handycam.

Cele doua camere video digitale Full HD dispun de cele mai noi tehnologii Sony pentru realizarea unor imagini de calitate superioara. HDR‑CX520VE/505VE sunt echipate cu noul tip de senzor optic CMOS Exmor R™, de doua ori mai sensibil decat un senzor obisnuit.

Tehnologia de iluminare din spate ClearVid care ii permite sa inregistreze imagini video extrem de clare, cu detalii impecabile in rezolutie Full HD, la 1080i si sa faca fotografii la o rezolutie de 12 MP, cu contrast efectiv si culori vii, reale.

Sensibilitatea crescuta a senzorului CMOS Exmor R™ reduce semnificativ zgomotul de imagine, adica granulatia din imaginile foto/video aparuta atunci camera este folosita in conditii de iluminare mai slaba (lumina artificiala slaba, amurg).

Pentru realizarea unor imagini de o claritate deosebita concura si obiectivul G Premium care include include lentile asferice şi lentile ED (Extra-low Dispersion), procesorul de imagine Sony BIONZ, diafragma cu 6 lame si prima functie de stabilizare pe trei directii - Active Mode Optical SteadyShot.

Functia Optical SteadyShot reduce cu pana la 10 ori vibratiile in trei directii, corectand miscarile de rotire, sus-jos si stanga-drepata.

Memoria interna este de 64GB pentru HDR‑CX520VE si 32GB pentru HDR‑CX505V, memorie care permite inregistrarea a 25, respectiv 13 ore de filmare in format Full HD si cu sunet Dolby 5.1.

Cele doua modele dispun si de un ecran LCD tactil de 3 inci la care in moul de filmare butoanele utile nu sunt afisate decat atunci cand ecranul este atins, pentru a nu obstructiona imaginea. In modul de fotografiere functia "Face Touch" permite optimizarea functiei de detectare a fetei prin prioritizarea unui subiect anume cu o simpla atingere a fetei acestuia pe ecranul tactil. 

HDR‑CX520VE/505VE sunt echipate si cu un receiver GPS incorporat care poate fi folosit pentru a arata pozitia pe harta afisata in modul Map View direct pe ecranul LCD al camerei, dar si pentru geomarcarea imaginilor si reconfigurarea rutelor atuci cand camera este conectata la PC cu ajutorul programului Picture Motion Browser, inclus in pachet.

Cu functia Highlight Playback pot fi create direct pe camera miniclipuri care includ imaginile foto si video dorite la care se pot adauga muzica de fundal si efecte profesionale. Pot fi retinute in camera pana la 8 astfel de montaje.

Clipurile si fotografiile realizate cu HDR‑CX520VE/505VE pot fi scrise direct pe DVD, fara ajutorul unui PC, doar cu DVD Writer-ul VRD-P1 DVDirect Express la care camera se conecteaza printrun simplu cablu USB. De asemena, clipurile pot fi trimise pe Youtube din aplicatia Picture Motion Browser cu doar cateva clickuri. Aceasta aplicatie este certificata Apple si este compatibila cu iMovies, pentru utilizatorii de Mac.

O premieră pentru gama Handycam®, HDR‑CX520VE/505VE convertesc automat semnalul video pentru redare 50p (progresiv), printr-o conexiune HDMI, pe un televizor compatibil 1920x10980/50p. Diferenţele sunt vizibile în imaginile frumos finisate, cu aspect cinematografic.

 

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google