AMD a lansat a 6-a generatie de procesoare, A-Series (ex Carizzo). Primele notebook-uri apar pe piata in aceasta luna

de Redactia Hit | 4 iunie 2015

AMD a anuntat noua gama de procesoare A-Series dezvoltate pe o arhitectura SoC, cunoscuta anterior sub numele de cod "Carizzo".

Noul processor foloseste 12 nuclee de calcul – 4 CPU + 8 GPU – bazandu-se pe tehnologia nucleelor "Excavator" si pe arhitectura Graphics Core Next (GCN). AMD sustine ca procesorul dubleaza durata de viata a bateriei, ofera performante de gaming de doua ori mai mari, experiente de procesare inovatoare prin HSA si compatibilitate Windows 10, respectiv DirectX 12.

"Notebook-ul ramane solutia ideala pentru oamenii ce cauta flexibilitate fiind singurul dispozitiv ce exceleaza in toate, iar astazi, putem oferi experiente premium la un pret accesibil celor ce cauta performanta in mediul online, prin streaming, gaming sau content management", declara Matt Skynner, VP corporate si manager general, AMD Products.

Procesoarele AMD A-Series din noua generatie promit streaming de calitate superioara (implementarea in premiera pe notebook-uri a tehnologiilor HEVC/H.256), la rezolutie Ultra HD (AMD Perfect Picture), dublarea de viata a bateriei prin tehnologia energy – efficient playback, dar si conversie media de cinci ori mai rapida.

Notebook-urile care vor fi dotate cu noile procesoare de al AMD vor oferi, potrivit producatorului, gaming online cursiv, fara efecte de stutter si tear (prin AMD FreeSync), cu o performanta dubla in comparatie cu solutiile concurente, datorita arhitecturii AMD Radeon Graphics Core Next (GCN).

Laptopurile echipate cu noua generatie de procesoare AMD A-Series vor fi disponibile din partea celor mai importanti integratori (printre care Dell, HP, Toshiba, Asus, Lenovo, Acer), incepand cu aceasta luna.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: procesor AMD A Series AMD Carizzo specificatii AMD A Series AMD Graphics Core Next
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google