Ce mai pregateste liderul pietei de componente pentru smartphone-uri

de Redactia Hit | 1 decembrie 2014

Cei de la Qualcomm domina deja piata componentelor de smartphone-uri. Procesoarele din clasa Snapdragon sunt prezente pe aproape toate telefoanele performante, insa viitorul ne poate aduce si mai multe dispozitive care sa beneficieze de tehnologia lor.

Gadgeturile care se pot purta, aparatele electrocasnice si masinile sunt doar cateva exemple de produse ce pot fi dotate cu componente Qualcomm, se arata intr-un articol Engadget. In plus, americanii tintesc si piata serverelor, intentionad sa ii detroneze pe cei de la Intel din pozitia dominanta.

Adevarata inovatie adusa pe piata telefoniei mobile a fost data de incorporarea procesorului, a unitatii grafice si a conexiunii wireless intr-o singura piesa. Astfel, marii producatori au preluat o asemenea inovatie Qualcomm, ea oferind spatiul necesar crearii unor smartphone-uri subtiri, cu greutate redusa.

Procesorul Snapdragon a fost o solutie foarte buna in lupta dusa de gigantii din tehnologie cu cei de la Apple. Reprezentantul Qualcomm, Raj Talluri, spune ca urmatoarea etapa este extinderea spre alte piete adiacente domeniului companiei sale. In opinia lui, un asemenea pas indraznet vine ca o consecinta fireasca a succesului inregistrat.

Cititi mai multe despre "Ce mai pregateste liderul pietei de componente pentru smartphone-uri" pe Ziare.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: qualcomm snapdragon intel componente smartphone qualcomm server
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google