RockMelt, un nou browser social, apare in versiune beta

de Bianca Dinu | 8 noiembrie 2010

De cateva luni, tot circula zvonul potrivit caruia pe piata browser-elor web ar putea aparea un nou jucator, care sa fie integrat cu reteaua sociala Facebook. Acesta se numeste RockMelt.

Ei bine, iata ca “browser-ul Facebook”, dupa cum a mai fost el numit, s-a dovedit a fi mai mult decat un zvon. In plus, ar putea intra in arena cu Internet Explorer, Chrome, Safari sau Mozilla mult mai devreme decat am fi crezut.

Dezvoltatorii nu au pierdut deloc vremea, astfel ca tocmai ce au anunt lansarea unei versiuni beta, planuita pentru weekendul viitor.

Noul browser, RockMelt, are cateva specificatii care i-ar putea asigura preluarea treptatata a unor procente de la “veteranii” aflati deja pe piata.

RockMelt este bazat pe Chrome, mostenind astfel viteza si look-ul browserului de la Google, dar dispune in acelasi timp si de functionalitatile de baza atat pe Mac cat si pe Windows.

Desi este un browser centrat pe retele sociale, RockMelt nu este tocmai un browser Facebook (asa cum s-a zvonit initial), ci mai degraba un browser social, care iti permite sa postezi link-uri, video-uri si update-uri de status , atat pe Facebook, cat si pe Twitter.

RockMelt nu este primul browser construit pentru retele sociale. Mai exista de asemenea si Flock, care a fost lansat ca o versiune MySpace a Mozilla, si Ubiquity, un instrument in-browser pentru postare pe diferite sote-uri sociale si interactiune cu servicii web.

Per total, RockMelt se anunta a fi promitator. Speram sa nu fie doar marketing.

Sursa: Wired

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google