Tehnologia in politica: cine castiga si cine pierde?

de Redactia Hit | 19 noiembrie 2012

Impactul tehnologiei este tot mai mare in fiecare aspect al vietii moderne, inclusiv in politica. O aplicatie mobila a jucat un rol important in alegerea presedintelui SUA la ultimele alegeri. Mitt Romney a pierdut mii de voturi in urma functionarii defectuoase a unei aplicatii de campanie. Afla ce alte efecte importante poate avea tehnologia in politica.

Datele statistice arata ca Barack Obama ar fi castigat alegerile din SUA si fara problemele tehnice cu care s-a infrunat echipa lui Romney. Totusi, aplicatia defectuoasa s-a soldat cu mii de voturi pierdute, voturi ce ar fi putut decide soarta alegerilor intr-o cursa mai stransa.

1. Aplicatia-dezastru a lui Mitt Romney

Cunoscuta sub numele de Project Orca, aplicatia mobila creata de echipa de campanie a candidatului republican urma sa ofere o situatie clara asupra preferintelor electoratului in ziua alegerilor.

Daca aplicatia ar fi avut eficienta unui ceas elvetian, ar fi indicat care sunt circumscriptiile unde sustinatorii lui Romney trebuie sa se mobilizeze. Acestia ar fi putut fi contactati telefonic pentru a se prezenta la vot, daca nu au facut-o deja.

Din pacate pentru Mitt Romney, aplicatia a fost un adevarat dezastru. De la probleme de log in pana la caderea totala a sistemului, aplicatia a provocat multe dureri de cap voluntarilor ce doreau sa o foloseasca.

Sistemul din spatele aplicatiei a cazut complet pentru 30 de minute in timpul "orelor de varf" ale votului, dar pentru sute de utilizatori nu a functionat deloc in ziua alegerilor. In plus, sistemul de resetare a parolelor a fost complet inutilizabil, iar multi voluntari au primit din start parole de acces gresite.

Zvonurile despre un atac al hackerilor la adresa aplicatiei nu au fost dovedite, iar vina pentru situatia creata poate fi indreptata doar catre dezvoltatorii si testerii aplicatiei de doi bani.

Aplicatia lui Mitt Romney ramane un exemplu de "Asa nu!" in istoria tehnologiei folosite in scopuri politice, dar alte servicii, cu servere mai bune, si-au demonstrat eficacitatea in mediul politic.


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tehnologia in politica orca alegeri sua twitter egipt revolutie internet emirate cenzura
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google