10 incidente bizare din gaming

de Bianca Dinu | 11 mai 2009

Cele mai populare jocuri video se bazeaza, de obicei, pe elemente agresive, de strategie sau de creativitate. Sunt atractive, pentru toate varstele, putand sa manipuleze, sa capteze jucatorul si sa-i retina atentia pentru perioade indelungate. Cele mai bizare zece intamplari legate de jocurile video si declansate, mai mult sau mai putin de acestea, formeaza un top al celor mai ciudate experiente din gaming.

1)    Prea mult World of Warcraft; o tanara a fost inmormantata online
O tanara chinezoaica a murit dupa ce a jucat neintrerupt timp de mai multe zile World of Warcraft. Prietenii ei au decalarat ca, inainte de a se intampla tragedia, tanara nu se dezlipea de calculator si implicit de internet. La cateva zile dupa moartea acesteia, i s-au organizat servicii funerare pe internet, chiar in interiorul jocului. De la aceasta intamplare, guvernul chinez incearca sa limiteze sesiunile de gaming la cel mult trei ore.
---

2)    Un gamer a fost rapit pentru a i se fura contul
In anul 2007, o banda braziliana denumita “La Firma” l-a rapit pe cel care detinea, la vremea respectiva, cel mai mare scor in cadrul jocului Gunbound, pentru a-i lua contul si pentru a-l vinde. Sumele pe care se vand astfel de conturi pe piata neagra sunt destul de mari: cel putin 2700 de dolari. Jocul este dezvoltat de o firma din Coreea si nu permite schimbul de conturi. Contul jucatorului a fost vandut ulterior pentru suma de 8000 de dolari. Din fericire, banda a fost identificata, iar cei implicati au fost arestati.
---

3)    Un baiat si-a salvat sora datorita jocului World of Warcraft
Un norvegian in varsta de numai 12 ani si-a salvat sora si pe el insusi de la un atac al unui elan prin siretlicuri invatate din jocul WoW. Aflandu-se pe teritoriul elanului, baiatul a stiut ca primul lucru pe care trebuia sa-l faca era sa ii distraga atentia animalului, astfel incat sora lui sa se poata salva. Apoi, cand el insusi a devenit tinta elanului, s-a prefacut mort.
---

4)    Crima pentru arme virtuale
In martie 2005, un chinez a fost injunghiat mortal din cauza faptului ca a vandut o arma virtuala din jocul Legends of Mir 3, desi aceasta era imprumutata. Cum cel atacat a reusit sa vanda arma virtuala cu peste 400 de lire sterline, detinatorul acesteia a considerat ca i s-a adus un prejudiciu imens, astfel ca a anuntat politia, care nu a considerat arma virtuala ca fiind o proprietate reala. Gamerul a fost acuzat, ulterior, de crima.
---

5)    Hotul de mobila virtuala
Un adolescent olandez, in varsta de 17 ani, a fost prins dupa ce a furat mobila virtuala in valoare de aproape 6000 de dolari din Habbo Hotel, o lume virtuala similara cu Second Life. Habbo implica si multi bani reali, intrucat acestia sunt folositi pentru cumpararea de bunuri virtuale folosite in personalizarea experientei utilizatorilor online. Gelos pe decorul altui utilizator, adolescentul a furat o parte din mobila virtuala a acestuia, in valoare de mii de dolari, prin spargerea contului. Hotul a fost acuzat, ulterior, de furt si hacking. 
---

6)    Prostitutie pentru aurul din World of Warcraft
In dorinta de a-si face caracterul din joc cat mai puternic, o femeie a considerat ca e necesar sa se prostitueze pentru 5000 de galbeni virtuali de care avea nevoie in joc. Astfel, cel sau cea care avea sa-i ofere cei 5000 de galbeni, s-ar fi bucurat ulterior de serviciile sexuale ale femeii.
---

7)     A murit dupa 50 de ore de jucat Starcraft
Un gamer din Coreea de Sud a murit, in 2007, dupa ce a jucat timp de 50 de ore neintrerupte jocul Starcraft. In varsta de 28 de ani, gamerul s-a prabusit intr-un internet café din cauza lipsei de odihna si mancare. S-a descoperit, ulterior, ca gamerul fusese recent concediat de la locul de munca din cauza faptului ca lipsea nemotivat pentru a se juca pe computer.
---

8)    La 14 ani a facut tromboflebita
Un baiat in varsta de numai 14 ani a fost diagnosticat cu tromboza venoasa acuta, petrecand mai multe zile in genunchi pentru a se juca pe consola de gaming. Boala s-a accentuat din cauza faptului ca si-a tinut picioarele sub greutatea corpului pentru prea mult timp.
---

9)    Ucisa pentru ca juca prea mult Grand Theft Auto
Un barbat in varsta de 62 de ani a fost “exilat” de catre sotia sa din dormitor, pentru ca ea sa poata juca Grand Theft Auto toata noaptea. Nemairezistand acestui comportament, sotul  a cedat nervos si, fiind convins ca sotia lui are de fapt o aventura extraconjugala, a declansat un conflict in urma caruia a si ucis-o pe femeie. In final, autorul s-a autodenuntat si si-a recunoscut fapta.
---

10)    Instincte criminale starnite de jocul GTA
Anul trecut, un adolescent a declarat ca a jefuit si apoi a omorat un sofer de taxi, pentru a vedea daca e la fel de usor ca si in joc. Reprezentanti ai politiei au declarat ca tanarul nu a manifestat nici un semn al unor probleme mentale in timpul interogatoriului, el declarand ca pur si simplu ca a vrut sa faca o comparatie intre joc si viata reala.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google