Gigantii Internetului au dezvaluit numarul cererilor de date solicitate de NSA

de Redactia Hit | 4 februarie 2014

Mai multi giganti in domeniul Internetului, printre care Google, Facebook si Apple, doritori sa recastige increderea utilizatorilor lor, au publicat luni numarul cererilor secrete de date solicitate de NSA, o premiera de la dezvaluirile lui Edward Snowden.

In urma cu o saptamana, autoritatile americane, in conformitate cu directivele presedintelui Barack Obama, au aprobat ca gigantii in domeniul Internetului sa aiba posibilitatea de a dezvalui mai multe informatii despre supravegherea utilizatorilor lor.

NSA a cerut informatii pentru 9.000 pana la 10.000 de conturi de Google

NSA a cerut informatii pentru 9.000 pana la 10.000 de conturi de utilizatori Google in primele sase luni ale lui 2013 si pentru 12.000 pana la 13.000 de conturi de utilizatori in cele sase luni precedente, potrivit blogului oficial al acestui gigant in domeniul Internetului. Toate cererile de date solicitate au fost legale, fiind facute in cadrul unor mandate eliberate de instanta insarcinata cu verificarea operatiunilor de informatii (FISA).

"Publicarea acestor informatii este un prim pas in directia buna si apara principiile reformei cu care am fost de acord in decembrie", a explicat responsabilul juridic al Google, Richard Salgado.

Cititi mai mult despre "Gigantii Internetului au dezvaluit numarul cererilor de date solicitate de NSA" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nsa cereri interceptare google nsa snowden dezvaluiri obama apple nsa facebook nsa
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google