Peste 1.400 de institutii financiare au fost tinta atacurilor cibernetice anul trecut

de Redactia Hit | 20 ianuarie 2014

Numarul troienilor "financiari", creati cu scopul de a aduna cat mai multe date ale utilizatorilor, a crescut cu 337%, in primele noua luni ale anului trecut, fata de 2012. In acelasi timp, numarul computerelor ce ar fi putut fi infectate in aceasta perioada depaseste 500.000 in fiecare luna, arata cel mai recent raport Symantec, The State of Financial Trojans 2013.

Specialistii Symantec afirma ca anul trecut au fost atacate institutii din 88 de tari, dintre care 1.400 de institutii financiare, prin intermediul acestui tip de troieni financiari. Bancile din top 15 au fost atacate folosind cel puĊ£in 50% dintre troienii financiari existenti. Institutiile vizate de majoritatea atacurilor sunt din SUA, iar in cazul lor, s-a identificat folosirea a 71,5% dintre toti troienii analizati de Symantec. Raportul mai releva si o expansiune continua a atacurilor si asupra institutiilor din Orientul Mijlociu, Africa si Asia.

Potrivit studiului, tehnicile de atac variaza de la redirectionarea paginilor de browser catre alte site-uri, pana la "injectari" complexe de cod, ce permit automatizarea unor tranzactii in fundal, fara ca utilizatorii sa poata sesiza atacul.

Cei de la Symantec spun ca pe masura ce valoarea Bitcoin creste, creste si interesul de creare de malware special.

Cei mai folositi troieni in 2013

  • Zbot + Gameover, (peste doua milioane de computere infectate)
  • Cridex (125.000 de computere tinta)
  • Shylock – (33.000, doar in primele noua luni)

Sursa: Symantec

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: atac troian banking online banking symantec atac it banci symantec studiu securitate bitcoin virusi Cridex shylock troian
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google