Apple se pregateste pentru lansarea aplicatiei HealthKit

de Redactia Hit | 13 august 2014

Apple a prezentat in fata medicilor din mai multe spitale americane serviciul sau de sanatate "HealthKit", si chiar daca discutiile nu s-au concretizat cu vreun acord, subliniaza intentia companiei de a pune la dispozitie partilor implicate cat mai multe date despre sanatatea utilizatorilor.

In prezent, datele de sanatatea ale cetatenilor sunt colectate prin foarte multe aplicatii sau echipamente medicale, insa nu sunt centralizate. Apple spera ca medicii vor folosi toate aceste date centralizate, pentru o mai buna monitorizare a pacientilor intre controale, astfel incat sa poata lua decizii mai bune in diagnosticare si tratament, conform Reuters.

Apple nu a dezvaluit multe detalii despre HealthKit, care este asteptat sa fie incorporat in noul iPhone 6 care va fi lansat pe 6 septembrie. Insa Apple intentioneaza ca aceasta aplicatie sa impulsioneze domeniul medical mobil, o piata care a atras si rivalii de la Google si Samsung.

Apple a semnat mai multe parteneriate in domeniul sanatatii

Compania a dezvaluit si parteneriatele incheiate cu Nike, Epic si cu clinica Mayo din Minnesota, care are o suita de aplicatii mobile. Mayo pare sa testeaze un serviciu prin care atentioneaza pacientii daca rezultatele obtinute prin diferite aplicatii sau dispozitive sunt anormale, urmate de recomandari de tratament.

Cititi mai multe despre "Apple se pregateste pentru lansarea aplicatiei HealthKit" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple HealthKit google samsung aplicatii sanatate apple
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google