CEO-ul AMD: Windows 10 va fi lansat la sfarsitul lui iulie 2015

de Redactia Hit | 21 aprilie 2015

Nu este in mod neaparat o stire, ci mai mult o reconfirmare a uneia mai vechi: Microsoft va lansa Windows 10 in curand, potrivit unei declaratii mai mult "scapate" de catre CEO-ul AMD, in cadrul unei conferinte.

Lisa Lu, CEO AMD, a confirmat, in cadrul evenimentului in care compania si-a anuntat rezultatele financiare, ca Windows 10 va ajunge in versiune finala la consumatori pana la sfarsitul lunii iulie. Asta inseamna ca in trei luni de acum inainte posesorii de WIndows 7 si Windwos 8 / 8.1 vor putea face upgrade gratuit la noul sistem de operare al americanilor si, evident, ceilalti vor putea achizitiona licente.

Va reamintim ca Microsoft a publicat, in urma cu o luna, si cerintele de sistem pentru rularea Windows 10. Pentru a putea instala noul OS veti avea nevoie de un PC sau o tableta cu 1GB RAM (versiunea pe 32 biti) sau 2GB RAM (versiunea pe 64 biti), 16GB spatiu liber pentru versiunea pe 32 de biti si 20GB spatiu liber pentru versiunea pe 64 biti.

De asemenea, display-ul trebuie sa ofere o rezolutie minima de 800 x 600p. PC-ul trebuie sa suporte DirectX 9. In cazul tabletelor, Microsoft confirma necesitatea existentei butoanelor fizice pentru power/standby si a celor pentru volum. Nu in ultimul rand, instalarea Windows 10 va solicita si activarea UEFI Secure boot.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: data lansare windows 10 amd windows 10 cerinte sistem windows 10 microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google