DOWNLOAD: Primul concurent pentru Siri de la Android. Se numeste Iris

de Radu Eftimie | 18 octombrie 2011

In timp ce controlul vocal exista de ceva vreme de dispozitivele cu Android, aparitia Siri, sistemul similar al Apple devenit realitate odata cu iOS 5 si Apple iPhone 4S, pune in umbra facilitatea Google bazata pe voce.

Acum, gigantul internet incearca sa recupereze pierderea prin Iris, scrie Techcrunch.

Din pacate, pe piata tehnologiei pare sa existe un singur trend-setter: Apple. Cand compania a produs iPod-ul, toata lumea a inceput sa vanda mp3 playere. Apoi, cand acelasi Apple a lansat iPhone-ul, primul telefon full touchscreen, concurenta a incercat vina cu alternative. Iar recent, cand Apple a asistentul vocal propus Siri, concurenta incearca sa recupereze timpul pierdut.

Iris se numeste sistemul vocal pe care utilizatorii Android il vor avea la dispozitie (acum este beta), produs in OPT ORE de cei de la Dexetra. Permite cautarea, prin diferite comenzi vocale, de continut precum conversatii recente sau subiecte din arta, literatura, istorie, biologie etc.

Puteti intreba Iris ce este un peste, iar sistemul raspunde cu o fraza in mod text luata din Wikipedia. Aplicatia Iris, care va fi disponibila in curand in Android Market, foloseste functia speech-to-text pentru a "intelege" intrebarile.

Mai avem un singur lucru de adaugat. Incercati sa cititi invers cuvantul SIRI si vedeti ce va iese...

Inainte de a intra in Android Market, puteti descarca Iris (beta) de aici

 

 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google