Oculus VR anunta un nou DevKit pentru headset-ul sau VR: Rift Crescent Bay

de Redactia Hit | 22 septembrie 2014

S-ar putea ca achizitia de catre Facebook a Oculus VR sa nu fie, pana la urma, un lucru chiar atat de rau, macar prin prisma posibilitatilor de dezvoltare deschise acum companiei de realitate virtuala. Iar ca o confirmare, Oculus a prezentat noua generatie a headset-ului de realitate virtuala (versiunea de test).

Se numeste Crescent Bay, este a treia generatie a kit-ului de dezvoltare pentru headset-ul Rift si a fost prezentata in cadrul conferintei Connect care se desfasoara la Hollywood in aceste zile.

Ce aduce nou kitul? Oculus a lucrat mult la imbunatatirea tehnologiei optice, in special la sistemul de urmarire a miscarii la 360 de grade, dar a implementat si un sistem audio, prin intermediul unor casti ce pot fi detasate si inlocuite de catre utilizatori. Desigur, toata lumea asteapta versiunea finala a Rift VR, anuntarea unui pret si, desigur, specificatiile gadgetului, precum si lista cu aplicatii practice pentru headset.

Pana la comercializarea Rift VR nu ne ramane decat sa urmarim evolutiile celor de la Oculus, care, desi au fost achizitionati de catre Facebook, se pare ca se bucura de rezurse mult mai mari de cercetare si posibilitati extinse de dezvoltare.

Oculus VR a fost achitionata, la inceptul acestui an, de catre reteaua de socializare fondata de Mark Zuckerberg. Tranzactia pare sa fi fost de bun augur, pentru ca echipa Oculus VR a crescut cu o suta de ingineri dupa preluare.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: oculus rift Rift Crescent Bay facebook oculus realitate virtuala
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google