Si totusi, Xbox 720 va necesita conexiune permanenta la internet!

de Liviu Petrescu | 21 martie 2013

Zvonurile cu privire la conexiunea online permanenta a Xbox Durango s-au adeverit! Noul Xbox 720 va necesita conexiune permanenta la internet, lucru dezvaluit in Xbox developement kit, pe baza specificatiilor hardware ale noii console.

Documentul publicat nu este tocmai recent, dar pare putin probabil ca Microsoft sa se fi razgandit in ultimele luni cu privire la functionalitatea de baza a noii sale console, poreclita Durango. In paragraful al saselea din Durango Hardware Overview apare clar faptul ca Xbox 720 necesita o conexiune online permanenta. In plus, toate jocurile necesita instalare pe HDD, deci nu vor putea fi rulate doar de pe Blu-Ray!

(clic pe imagine pentru dimensiune mare)

Ce efecte are conexiunea permanenta la internet?

Obligativitatea conectarii online permanente este una dintre cele mai mari controverse din lumea gaming-ului modern, iar esecuri ca lansarea Sim City confirma temerile multor gameri. In prima saptamana de la lansarea Sim City, serverele au picat de mai multe ori cauzand probleme jucatorilor.

Pentru Xbox 720, conexiunea permanenta la internet ar putea cauza o alta situatie neplacuta. Faptul ca jocurile necesita instalare iar consola este conectata online permanent indica o strategie indrazneata din partea Microsoft.

Xbox Durango ar putea elimina total piata de jocuri second hand, activand fiecare copie a jocurilor pe o singura consola.

Si totusi, Xbox 720 va necesita conexiune permanenta la internet

Pierde teren Xbox 720 in fata PlayStation 4?

Chiar daca Microsoft nu va merge atat de departe, conexiunea online permanenta ii va deranja pe multi utilizatori, mai ales pe cei care nu au internet de mare viteza sau utilizeaza un abonament cu traficul lunar limitat.

Din acest punct de vedere, Sony castiga teren cu PlayStation 4, deoarece oficialii companiei au confirmat ca noul PS4 nu va necesita o conexiune permanenta la internet.

Si totusi, Xbox 720 va necesita conexiune permanenta la internet

Cand va fi prezentat Xbox 720?

Un alt avantaj al PlayStation 4 este ca a fost prima consola de noua generatie prezentata publicului. Microsoft se pare ca pregateste o prezentare pentru luna aprilie, inainte de targul E3, unde este necesara dezvaluirea Xbox Durango pentru a atrage fani.

Ambele console sunt asteptata in ultimul trimestru al anului, iar multi analisti sustin ca avem de-a face cu ultima generatie de console de gaming fizice, inainte de o revolutie anticipata in gaming-ul mobil.

Sursa: Geek

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: xbox 720 xbox durango conexiune online permanenta playstation 4
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google